Begin direct met plannen!

Trends en bruiloften vormen een belangrijke combinatie. Een bruiloft is allereerst natuurlijk super persoonlijk, en misschien is de grootste trend op dit moment juist wel om géén trends te volgen, maar een bruiloft trend is tegelijkertijd wel degelijk een ding! Het is al lastig genoeg, de duizenden beslissingen die je moet maken bij het organiseren van je bruiloft. Best handig dus, om een beetje op de hoogte te zijn van de nieuwste wedding trends. We’ve got you covered en hebben de 9 nieuwste en hotste wedding trends voor 2020 voor je op een rijtje gezet!

 

Keep it personal

We zien steeds meer koppels die van hun bruiloft iets heel persoonlijks maken. Dat wil zeggen, weg met die één-pot-nat-uit-hetzelfde-hout-gesneden-pakket-bruiloften, en personalize je een ongeluk. De meest trendy bruiloften zijn de meest unieke. Dat zie je bijvoorbeeld terug in gepersonaliseerde seating charts. Denk bijvoorbeeld aan, in plaats van het nummeren van de tafels, de verschillende tafels vernoemen naar de plaatsen die jullie relatie gevormd hebben en jullie tafelindeling op een wereldkaart presenteren. Deze persoonlijke touch kun je natuurlijk ook super goed tot uiting laten komen in de uitnodigingen voor jullie bruiloft. Van geometrische vormen tot speciale materialen, go personal or go home. 

 

De bruid

Hallo, je staat als bride natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling dus beter zie je er niet alleen uit om door een ringetje te halen, maar blijf je ook nog een beetje on-trend. Grote trends op het gebied van jurken zitten hem vooral in de details. Zo zien we veel lange, dramatische mouwen, t-shirt mouwtjes met doorzichtige bovenstukjes, maar off shoulder en one shoulder modellen komen ook veel voorbij. De grootste trends houden het erg naturel zonder al te veel poespas en dat zie je vooral terug in haar en make-up. De dagen van cakey foundation, dikke oogschaduw en lastige opgestoken kapsels zijn voorbij. Los, wavy haar en natural make-up zijn key in 2020. 

 

Thematiek

Waar we voorheen veel kleurthema’s zagen gaat het nu meer om een algemeen gevoel, met meerdere kleuren gemixt. Helemaal hot zijn nog steeds de vintage, een tikje bohemian en rustieke sferen. Royal blue en rose gold blijven daarnaast trendy kleuren. Héél hot in 2020 is een overdadig gebruik van bloemen en planten, en dan vooral hangend aan het plafond. Denk enorme constructies van verschillende kleuren wilde bloemen, met daartussen ontzettend veel groen, waardoor je zelfs wanneer je bruiloft binnen plaatsvindt het gevoel hebt dat je midden in het bos staat.

Decoratie

De decoratie verplaatst zich van op de tafel naar daar omheen en daardoor wordt de tafel eigenlijk vrij clean gehouden. Veel aandacht gaat ook naar de verlichting, met als microtrend het ophangen van heel veel losse peertjes met zacht licht. Veel kleine lichtjes dus voor een sprookjesachtige sfeer zodra de avond valt.

Ook erg trendy wordt het mixen en matchen binnenin je tafelsetting. Helemaal ok bijvoorbeeld, om bankjes met stoelen te mixen, en hierin verschillende vormen, materialen en kleuren te gebruiken, zolang je maar wel zorgt voor een overkoepelend thema.

 

Destination weddings

Nog steeds helemaal hip en happening blijven in 2020 de destination weddings oftewel, trouwen in het buitenland. Ook heul trendy is namelijk de outdoor bruiloft met eventueel wat grote tenten. Daarbij is vooral nog steeds trouwen in Italië populair. Logisch ook, want waar anders vind je zulke heerlijke romantische uitzichten, zo’n zacht (en vooral droog) zomerweertje en zulk heerlijk eten.

 

Food

Op het gebied van eten wordt de foodtruck onmisbaar. Dit geeft je buitenbruiloft gelijk zo’n lekker festival gevoel. Voor de rest zien we in plaats van een traditioneel gangen-menu steeds vaker buffet-achtige diners. Denk bijvoorbeeld grote schalen in het midden van de tafel waar iedereen naar hartenlust uit kan opscheppen. Ook zeer trendy is het om een zero waste beleid aan te houden, want als er iets is dat écht niet meer kan is het wel voedselverspilling. 

 

Muziek

Je bruiloft muziek is superbelangrijk, en ook hier geldt hoe persoonlijker hoe beter. We zien steeds meer stelletjes die echt gaan voor een experience voor hun gasten. Denk aan heuse mariachi band die uit het niets op komt zetten, of een andere toffe surprise performance.

 

Foto’s

Veel belangrijker nog dan de styled shoot tussen de bedrijven door wordt het vastleggen van de first look, hét moment waarop jij en je liefde elkaar, na de hele ochtend voorbereiden, voor het eerst zien in jullie wedding gear. Dit is vaak zo’n cute en emotioneel moment dat het voor de leukste wedding kiekjes zorgt. Over het algemeen worden de oprechte, spontane foto’s steeds belangrijker. Zaak dus om een fotograaf en videograaf te vinden die nét die ene stiekeme kus tussen jou en je kersverse echtgeno(o)t(e) vastlegt, of die oprechte spontane grouphug met je besties. Geposeerde echtpaar-foto’s tijdens golden hour mogen ook nog steeds, maar ook hier geldt, hoe spontaner hoe beter.

 

Unplugged wedding

In navolging op de foto’s, super trendy in 2020 wordt de unplugged wedding. Als je bovengenoemde fotograaf hebt gevonden, is het voor je gasten ook helemaal niet meer nodig om met hun eigen telefoons foto’s te maken en Insta Stories te posten, en zo heb je iedereen lekker in the moment.

 

Genoeg om mee te werken, en gelukkig is het trouwen nog lang niet uit! Wil je nog meer originele ideeën ontvangen? Het plannen van je bruiloft wordt een stuk makkelijker en een stuk leuker met WE DO I DO.

wedoido gebruikt cookies Akkoord