Begin direct met plannen!

Ok je bent verloofd, dé vraag is gesteld, je hebt ja gezegd (of je lover natuurlijk), en binnenkort stappen jij en de liefde van je leven het huwelijksbootje in. Wat is nou stap 1 voor het plannen van je bruiloft? Juist, het is tijd om na te denken over de perfecte locatie om elkaar het jawoord te geven. Het vinden van de perfecte trouwlocatie voor jullie grote dag is één van de eerste stappen in het organiseren van je bruiloft en grootste hap uit je budget. Dit is bovendien dé plek die grotendeels de sfeer van je bruiloft gaat bepalen, waar je op je paasbest voor de dag moet komen op al die trouwfoto’s en waar je het grootste en het beste feestje van je leven zal gaan hosten. Best wel belangrijk om het goed te doen dus. Maar HOE vind je in godsnaam de beste trouwlocaties en waar moet je absoluut rekening mee houden? Wij leggen het je uit.

 

Misschien had je al een prachtige locatie in je hoofd voordat je überhaupt wist dat dat je ging trouwen of hebben jullie het hier samen al lang over gehad en waren jullie er binnen no time uit. Lucky you! Dan heb je in principe nog maar een paar dingen te doen:

1.     Reserveren die handel, de meeste trouwlocaties zijn maanden van tevoren al volgeboekt dus wacht niet te lang

2.     Wil je elkaar officieel het ja-woord geven en het huwelijk formeel inluiden, ga na of jouw bruiloft locatie een officiële trouwlocatie is. 

3.     Geef elkaar het jawoord op de gekozen trouwlocatie. Duh. 

 

Voor de meeste brides to be is het leven helaas niet zo makkelijk en heb je geen idee waar je moet beginnen. In that case kies je de perfecte trouwlocatie aan de hand van onderstaande criteria.

 

Eén locatie of meerdere locaties. Denk na naar hoeveel locaties je eigenlijk op zoek wil gaan. Wil je trouwen in een kerk en feesten op een andere locatie. Dan weet je wat je te doen staat. De laatste jaren kiezen steeds meer koppels om alle activiteiten op één locatie te plannen, dat is makkelijker voor de gasten, goedkoper in de uitvoering en efficiënter te organiseren. 

Zet je belangrijkste wensen op een rijtje.

Budget: Het heeft niet zoveel zin om op zoek te gaan naar trouwlocaties die je toch niet kunt betalen. Zorg er dus voor dat je het budget helder hebt. Van sommige locaties kan je online een indicatie vinden, maar deze wijken toch vaak af van de werkelijkheid. Gebruik een tool of bezoek locaties om een goed overzicht van de kosten te ontvangen.  

Sfeer: Wat voor soort bruiloft wil je? Zie je een industriële bruiloft voor je, dan moet je dus op zoek naar een industriële locatie. Wil je het cosy houden, dan kun je ervoor kiezen om te trouwen in een restaurant. Houden jullie allebei van varen, waarom niet trouwen op een boot?

Maak een moodboard voor jullie perfecte trouwlocatie. Om je het leven écht makkelijk te maken kun je via WE DO I DO je moodboard direct inladen in onze planningtool. Daar komen dan automatisch op maat gemaakte locaties uit. Zo vind je dus niet alleen een unieke trouwlocatie, maar ook een trouwlocatie die volledig is aangepast aan je wensen. Er zijn vele duizenden trouwlocaties in Nederland dus dat bespaart je een hoop speurwerk! 

Ligging: Houd rekening met waar je gasten vandaan komen, of er gelegenheid is voor jullie en jullie gasten om in de buurt te overnachten, en of de locatie makkelijk te bereiken is. Heb je bijvoorbeeld een zomerbruiloft gepland en wil je absoluut buiten trouwen of zelfs trouwen op het strand? Kies een strand dat voor iedereen binnen bereik ligt of goed bereikbaar is met de auto of openbaar vervoer.

Capaciteit: Houdt ook rekening met hoeveel mensen je wil uitnodigen, maar ook met of je een dansvloer wil hebben, of iedereen gaat zitten, of er een staande receptie is, etc. Voor een diner met dansvloer is bijvoorbeeld gemiddeld 4 vierkante meter per persoon nodig. Het zou lullig zijn als het allemaal nét niet past, en als er te veel ruimte is wordt het ook weer zo ongezellig. Meten is weten dus. Een gemiddeld huwelijk in Nederland heeft 50 gasten op de ceremonie en 104 gasten voor het avondprogramma. 

Licht en muziek: Ga na of je bij de locatie die je op het oog hebt genoeg licht hebt, en of het toegestaan is om een andere lichtinstallatie te verzorgen, of kaarsen te branden. Let ook op muziek, is de akoestiek van de ruimte goed voor een dj of voor de band die je graag wil hebben, en is dit überhaupt toegestaan? Een ruimte met hoge plafonds kan zorgen voor veel echo, en sommige trouwlocaties werken alleen met eigen leveranciers wat je keuzes limiteert en voor hogere kosten kan zorgen. 

 

Let op de details

De locatie gaat er vol anders uitzien dan leeg. Vraag dus na of je de locatie misschien al kunt zien in een bruiloft setting, bijvoorbeeld op foto’s of video’s van andere koppels. Vraag ook naar de planning van de locatie zelf. Is er een bruiloft of een ander evenement gepland op dezelfde dag en wat betekent dat voor jullie? Worden er extra kosten in rekening gebracht wanneer de receptie uitloopt? Probeer echt rekening te houden met ieder detail zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Nog steeds geen idee wat jouw perfecte trouwlocatie is? wedoido staat voor je klaar. Check hier wat we voor je kunnen betekenen.

wedoido gebruikt cookies Akkoord