Begin direct met plannen!

Ken je dat? Dat gevoel dat je de rest van je leven bij iemand wil blijven? Wanneer je van plan bent de liefde van je leven ten huwelijk te vragen wil je dat uiteraard goed doen. Je bent natuurlijk al zenuwachtig genoeg, want; aan welke hand moest die verlovingsring nou ook alweer, hoe ga ik me verstaanbaar maken tussen de krokodillentranen door, en hallo, je gaat iemand ten huwelijk vragen, spannender dan dit wordt het bijna niet. Je kunt maar beter voorbereid zijn dus. Het is natuurlijk sowieso al een onwijs bijzonder moment, maar hoe maak je je huwelijksaanzoek nou extra origineel? Check snel deze 25 originele huwelijksaanzoeken ter inspiratie. Zo wordt het van begin tot einde een moment om nooit meer te vergeten.

 

 1. Stel je even voor, je bezoekt samen een mooie plek ergens in de stad en vraagt een voorbijganger om een foto van jullie te maken. In plaats van poseren ga je op je knieën en tover je de verlovingsring tevoorschijn. Heb je meteen een mooi kiekje van hét moment (of een video als je het goed uitlegt!).
 2. Regel een live band, een strijkkwartet of een straatmuzikant die tijdens jullie voorbijgaan op straat jullie favoriete nummer speelt. Met een beetje onderhandelen kan je er misschien zelfs voor zorgen dat de naam van je soon-to-be verloofde in de lyrics wordt verwerkt.
 3. Luistert je liefje iedere ochtend in de auto naar hetzelfde radiostation? Pleeg een telefoontje en vraag hem of haar live in de uitzending!
 4. Classics zijn classics om een reden. Boek een weekendje weg en laat de hotelkamer bestrooien met rozenblaadjes, zodat jij in een romantische sfeer je aanzoek kunt doen.
 5. Sportief koppel? Vraag je liefje op een van jullie trektochten, op de top van een berg, onder het genot van een prachtig uitzicht, misschien zelfs een zonsondergang. Moet je die fles champagne en de verlovingsring wel goed in je rugtas verstoppen natuurlijk.
 6. Beklad een muur in je buurt met graffiti (of huur er iemand voor voor in, voor de minder creatieve geesten onder ons) om je aanzoek duidelijk te maken en neem je schatje er mee naartoe.
 7. Bouw jullie eerste date na. Waarschijnlijk weet je nog precies hoe dit is gegaan. Ga naar dezelfde plek, probeer zo veel mogelijk details na te spelen, met als enige verschil de grote vraag aan het einde.
 8. Zet een speurtocht uit voor je partner. Bedenk verschillende hints die iets te maken hebben met jullie relatie. Aan het einde van de speurtocht ben jij dan te vinden, met (surprise!) de verlovingsring.
 9. Ga lekker chic uit eten en laat de verlovingsring presenteren naast het dessert. Net als in de film.
 10. Over net als in de film gesproken. Speel een romantische scène na uit een van jullie favoriete films. Denk Richard Gere uit het dakraam van een witte limousine aan het einde van Pretty Woman, of Andrew Lincoln die voor de deur van Keira Knightley staat met die handgeschreven borden in Love actually. De meest romantische scènes zorgen voor de meest romantische huwelijksaanzoeken. En heb je gelijk een super mooi verhaal om aan jullie kinderen door te vertellen.
 11. Ken je die tranentrekkende filmpjes van de meest grootse en bijzondere huwelijksaanzoeken die je maar kunt vinden? Waarom niet zelf groots uitpakken? Organiseer een flashmob en verras je aanstaande met een zang- en dansspektakel voordat je de question popped.
 12. Breng je schatje ontbijt op bed. Dat is natuurlijk sowieso al een feest. Nog leuker als hij/zij dan een ring vindt tussen de croissants.
 13. Charter een van je vrienden voor het klaarzetten van een romantische picknick op een afgelegen plek in het bos of in het park, waar jullie dan toevallig overheen struikelen tijdens jullie zondagse wandeling. Wijn, kaas, alles erop en eraan, en dan ook nog een prachtige verlovingsring.
 14. Zijn jullie echte foodies? Laat je aanzoek in een bordje graveren, zodat je partner verrast wordt na het opeten van dat heerlijke dessert.
 15. Vraag je geliefde ten huwelijk tijdens het Kerstdiner. Niemand zal dit verwachten, zelfs niet wanneer je ineens begint te speechen. Zo zijn je vrienden en familie er ook gelijk bij.
 16. Ken je die fotomomenten tijdens de achtbaan in een attractiepark? Ga samen een dagje naar de Efteling en verzeker je ervan dat jullie favoriete attractie niet wordt overgeslagen. Met een beetje organisatie zorg je ervoor dat er tijdens de foto bordjes omhoog worden gehouden met ‘Naam, wil je met me trouwen?’. Ultiem verrassingsmoment gegarandeerd bij het bekijken van de foto’s.
 17. Doe je aanzoek on the big screen en hijack de film tijdens een romantische bioscoop date. Met een beetje regelwerk zorg je ervoor dat vooraf een persoonlijke videoboodschap wordt afgespeeld, waarna jij de ring tevoorschijn kan halen.
 18. Laat tijdens een stedentripje zo’n heerlijk cheesy portret van jullie schilderen, maar spreek met de kunstenaar af dat er een tekstballon met je aanzoek bij wordt getekend. Wanneer jullie portret af is ga jij op je knieën!
 19. Gebruik het omroepsysteem in het vliegtuig. Onderweg naar een romantisch weekendje weg grijp je ineens de microfoon en is het in plaats van ‘fasten your seatbelts’, ‘baby, will you marry me’.
 20. Zorg ervoor dat terwijl jullie er even niet zijn een kamer in jullie huis gevuld wordt met kaarsjes en een romantische setup voor een diner voor twee. Zo ben je comfortabel in je eigen huis maar wordt het toch een heel bijzonder huwelijksaanzoek.
 21. Laat een enorme taart bezorgen met je aanzoek erop gegarneerd. Van taart wordt iedereen gelukkig, van een verlovingstaart des te meer.
 22. Laat een wijnetiket afdrukken met daarop je aanzoek. Zeker voor de echte wijnlovers een aanrader. Je geliefde zal blij verrast zijn wanneer hij/zij eens gaat kijken waar die lekkere wijn nou eigenlijk vandaan komt.
 23. Sluit een dealtje met de ober in jullie favoriete restaurant en vraag hem tijdens jullie etentje om de speciale menukaart. Zodra je partner deze in handen krijgt zal er in plaats van die entrecôte jouw aanzoek op staan en wanneer hij/zij verrast opkijkt heb jij natuurlijk die ring al klaar.
 24. Heb je er ooit over nagedacht je partner ten huwelijk te vragen tijdens oud en nieuw, vlak voor twaalf uur? Zo beginnen jullie het nieuwe jaar gelijk goed en heb je vuurwerk om het mee te vieren!
 25. Kies een mooie zomeravond uit om samen sterren te gaan kijken. Niets zo romantisch als een aanzoek onder een heldere sterrenhemel. Komt je wens na het zien van vallende ster ook meteen uit.

Hoe je je huwelijksaanzoek ook aanpakt, de beste huwelijksaanzoeken tip blijft; maak het persoonlijk en blijf dicht bij jezelf. Dat lijkt ons in ieder geval het meest romantisch! 

 

Na die volmondige ja van je verloofde begint het feest natuurlijk pas echt. Was dat hele aanzoek al genoeg stress voor je en kun je wat extra hulp gebruiken voor het plannen van je bruiloft? Begrijpen we helemaal. Dat aanzoek moet je toch echt zelf doen, met de rest kunnen we je helpen! Check snel wedoido en maak vrijblijvend kennis onze online planning tool!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wedoido gebruikt cookies Akkoord